Biografia


(Käsiohjelmaan soveltuva, lyhyempi biografia pyydettäessä: johanna.m.isokoski@gmail.com)


Johanna Isokosken sopraanoääntä on kuvailtu kristallinkirkkaaksi, helmeileväksi ja poikkeuksellisen kauniiksi. Lisäksi hän on saanut kiitosta säteilevästä lavaolemuksestaan, jonka on kehuttu taipuvan sekä herkkiin että koomisiin rooleihin. Isokoski on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius- Akatemiasta pääaineenaan laulutaide, Sirkka Parviaisen johdolla. Lisäksi hän on valmistunut aiemmin laulupedagogiksi Turun Ammattikorkeakoulusta opettajanaan Kaisu Helminen.

Isokoski on esiintynyt vierailevana solistina mm. Suomen Kansallisoopperassa, Åbo Svenska Teaterissa, Vaasan kaupunginteatterissa, Jyväskylän kaupunginteatterissa, Ilmajoen musiikkijuhlilla sekä useissa Aleksanterin teatterissa esitetyissä produktioissa. Hänen oopperaroolejaan ovat mm. Frasquita (Bizet: Carmen), Lucia (Britten: The Rape of Lucretia), Tebaldo (Verdi: Don Carlos), Papagena (Mozart: Taikahuilu), Barbarina (Mozart: Figaron häät) sekä Kerttu (Humperdinck: Hannu ja Kerttu). Edellä mainittujen lisäksi hänet on nähty solistina Suomen Kansallisoopperan minioopperatuotannoissa Tuhkimo (2018), Carmen (2019), Reininkulta (2020) ja Taikahuilu (2021). Kaudella 2019-2020 Isokoski teki kiitellyn musikaalidebyyttinsä Christinen roolissa (Phantom) Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Isokosken on tehnyt solistivierailuja esimerkiksi Neue Philharmonie Westfalenin, Tapiola Sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Pori Sinfoniettan, Kymi Sinfoniettan sekä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa. Hänen kirkkomusiikkirepertoaariinsa kuuluvat keskeiset teokset kuten Johannespassio ja Jouluoratorio (Bach), Messiah (Händel), Elias (Mendelssohn), Requiem (Mozart) sekä Stabat Mater (Pergolesi). Konserttivierailuja hänellä on Turun musiikkijuhlille, Joensuun musiikkijuhlille, Heinäveden musiikkipäiville ja BarokkiKuopioon.

Kilpailumenestystä Isokoskella on Kangasniemen laulukilpailuista toinen palkinto (2017) sekä Lappeenrannan valtakunnallisista laulukilpailuista erikoispalkinto (2016). Hänet on nimetty Päivi ja Paavo Lipposen rahaston solistiksi vuonna 2017 sekä Pro Musican vuoden nuoreksi muusikoksi vuonna 2019. Isokosken opintoja ja taiteellista työtä ovat tukeneet Pro Musica, Selim Eskelinin säätiö sekä Wegelius- säätiö.