Johanna Isokoski - sopraano

Biografia


Johanna Isokosken sopraanoääntä on kuvailtu kristallinkirkkaaksi, helmeileväksi ja poikkeuksellisen kauniiksi. Lisäksi hän on saanut kiitosta säteilevästä lavaolemuksestaan, jonka on kehuttu taipuvan sekä herkkiin että koomisiin rooleihin.

Isokoski valmistunut laulumusiikin kandidaatiksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta vuonna 2017 ja viimeistelee laulutaiteen maisteriopintojaan opettajanaan Sirkka Parviainen. Lisäksi hän on valmistunut laulupedagogiksi Turun Ammattikorkeakoulusta vuonna 2018 Kaisu Helmisen johdolla. Isokoski on täydentänyt opintojaan mm. Prof. Elisabeth Werresin, Prof. Soile Isokosken ja Kirsi Tiihosen mestarikursseilla.

Isokoski on esiintynyt vierailevana solistina Suomen Kansallisoopperassa, Åbo Svenska Teaterissa, Vaasan kaupunginteatterissa, Jyväskylän kaupunginteatterissa, Ilmajoen musiikkijuhlilla sekä useissa Aleksanterin teatterissa esitetyissä produktioissa. Hänen esittämiään oopperarooleja ovat mm. Frasquita (Bizet: Carmen), Lucia (Britten: The Rape of Lucretia), Tebaldo (Verdi: Don Carlos), Papagena (Mozart: Taikahuilu), Barbarina (Mozart: Figaron häät) sekä Kerttu (Humperdinck: Hannu ja Kerttu). Edellämainittujen lisäksi hänet on nähty solistina Suomen Kansallisoopperan lapsille suunnatuissa minioopperoissa Tuhkimo (2018) ,Carmen (2019) ja Reininkulta (2020).

Isokoskea on kuultu useiden orkestereiden solistina kuten Tapiola Sinfonietta, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Pori Sinfonietta, Lappeenrannan kaupunginorkesteri ja Neue Philharmonie Westfalen. Isokoski on myös kysytty solisti oratorio- ja kirkkomusiikkiteoksiin, joista hänen repertoaariinsa kuuluvat keskeiset teokset kuten Johannespassio ja Jouluoratorio (Bach), Messiah (Händel), Elias (Mendelssohn), Requiem (Mozart) sekä Stabat Mater (Pergolesi). Konserttivierailuja hänellä on mm. Turun musiikkijuhlille (2016), Taidekoti Kirpilään (2016), Heinäveden musiikkipäiville (2018) sekä BarokkiKuopioon (2018). 

Kilpailumenestystä Isokoskella on Kangasniemen laulukilpailuista toinen palkinto (2017) sekä Lappeenrannan valtakunnallisista laulukilpailuista erikoispalkinto (2016). Hänet on nimetty Päivi ja Paavo Lipposen rahaston solistiksi vuonna 2017 sekä Pro Musica säätiön vuoden nuoreksi muusikoksi vuonna 2019. Isokosken opintoja ja taiteellista työtä ovat tukeneet Pro Musica, Selim Eskelinin säätiö ja Wegelius-säätiö.