Biografia

Johanna Isokosken sopraanoääntä on kuvailtu muun muassa kristallinkirkkaaksi, helmeileväksi ja poikkeuksellisen kauniiksi. Lisäksi hän on saanut kiitosta säteilevästä lavaolemuksestaan, jonka on kehuttu taipuvan sekä herkkiin että koomisiin rooleihin. Isokoski on valmistunut laulutaiteen maisteriksi Taideyliopiston Sibelius- Akatemiasta Sirkka Parviaisen johdolla. Lisäksi hän on suorittanut laulupedagogin (AMK) tutkinnon opettajanaan Kaisu Helminen.

Isokoski on esiintynyt vierailevana solistina mm. Suomen Kansallisoopperassa, Åbo Svenska Teaterissa, Vaasan kaupunginteatterissa, Jyväskylän kaupunginteatterissa, Ilmajoen musiikkijuhlilla sekä useissa Aleksanterin teatterissa esitetyissä produktioissa. Hänen oopperaroolejaan ovat mm. Pamina (Mozart: Taikahuilu), Frasquita (Bizet: Carmen), Lucia (Britten: The Rape of Lucretia), Tebaldo (Verdi: Don Carlos), Barbarina (Mozart: Figaron häät) sekä Kerttu (Humperdinck: Hannu ja Kerttu). Lisäksi hänet on nähty solistina Suomen Kansallisoopperan minioopperatuotannoissa Tuhkimo (2018), Carmen (2019), Reininkulta (2020), Taikahuilu (2021) sekä Sofian roolissa Sari Kaasisen Koululaisoopperassa Lähde. Kaudella 2019-2020 Isokoski teki kiitellyn musikaalidebyyttinsä Phantomin Christinenä Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Isokoskella on solistivierailuja esimerkiksi Neue Philharmonie Westfalenin, Turun filharmonisen orkesterin, Cantores Minoresin, Tapiola Sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Pori Sinfoniettan, Kymi Sinfoniettan sekä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa. Hänen kirkkomusiikkirepertoaariinsa kuuluvat keskeiset teokset kuten Johannespassio, Matteuspassio sekä Jouluoratorio (Bach), Messiah (Händel), Elias (Mendelssohn), Requiem (Mozart) sekä Stabat Mater (Pergolesi). Konserttivierailuja hänellä on mm. Turun musiikkijuhlille, Joensuun musiikkijuhlille, Heinäveden musiikkipäiville ja BarokkiKuopioon.

Kilpailumenestystä Isokoskella on Kangasniemen laulukilpailuista toinen palkinto (2017) sekä Lappeenrannan valtakunnallisista laulukilpailuista erikoispalkinto (2016). Hänet on nimetty Päivi ja Paavo Lipposen rahaston solistiksi vuonna 2017 sekä Pro Musican vuoden nuoreksi muusikoksi vuonna 2019. Isokosken opintoja ja taiteellista työtä ovat tukeneet Pro Musica, Selim Eskelinin säätiö ja Wegelius- säätiö.

(lyhyempi, käsiohjelmaan sopiva biografia pyydettäessä johanna.m.isokoski@gmail.com)